Hozzávalók:
- 2 db csirkemellfilé
- 2 db vöröshagyma
- kevés olívaolaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál őrölt édes pirospaprika
- só, őrölt bors
- majoranna
- bio ételízesítő
- 0,5 dl száraz vörösbor
- 0,5 kg kelbimbó (fagyasztott)
- 0,5 kg fagyasztott zöldségkeverék (zöldborsó, sárgarépa, kukorica, zöldbab)
- 1,5 kg újkrumpli
- 1 evőkanál liszt + 3 dl tejföl
Elkészítés:
- A vöröshagymát apróra kockáztam.
- A húst megtisztítottam és kockára vágtam.
- A vöröshagymát kevés olívaolajon megfonnyasztottam, majd rászórtam a húst és fehéredésig sütöttem. Hozzáadtam a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, sóztam-borsoztam, szórtam bele kevés bio ételízesítőt, öntöttem hozzá kevés száraz vörösbort és egy pici vizet, összekevertem és fedő alatt megfőztem.
- A fagyasztott zöldségeket kivettem a fagyasztóból, a krumplit pedig meghámoztam és hosszában felnégyeltem.
- Amikor a hús megfőtt hozzáadtam a zöldségeket, öntöttem hozzá egy kevés vizet és megpároltam. Végül kevés liszt és tejföl keverékével besűrítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése