Végre itt az eperszezon!
Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 5 dl tej
- 5 dkg kukoricakeményítő
- 5 dkg bourbon vaníliás cukor
- 2 evőkanál porcukor
- kb. 60 dkg eper passzírozva + eper díszítésnek a tetejére
- babapiskóta
Elkészítés:
- A tejből, a kukoricakeményítőből, a porcukorból és a vaníliáscukorból pudingot főztem: A kukoricakeményítőhöz hozzáadtam a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd kevés tejjel csomómentesre kevertem. A tejet hevíteni kezdtem, majd amikor felforrósodott, hozzáöntöttem a keményítős masszát és addig főztem, míg felforrt.
- Amikor a puding félig kihűlt, hozzáadtam a túrót és alaposan összekevertem.
- Az epret megmostam, leszedtem a csumáját majd krumplinyomóval pépesre törtem.
- A poharak aljába szedtem egy réteg vaníliás túrót, rátettem egy réteg babapiskótát (a kisebb poharakba félbe törve fért bele), befedtem eperpéppel, majd megint túrókrém következett, a tetejét pedig egész eprekkel díszítettem. Néhány órára a hűtőbe tettem, hogy jól lehűljön.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése