Hozzávalók:
- 20 dkg ömlesztett sajt (kockasajt)
- 2 púpozott evőkanál tejföl
- 1 evőkanál liszt + 3 dl tej
- 6 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt tarkabors (nem sajnáltam a mennyiséget)
- reszelt szerecsendió
- pici só (csak kevés kell, mert a sajt is sós)
- 1 csomag durumtészta
Elkészítés:
- A tésztát bő sós vízben kifőztem.
- Míg a tészta főtt, elkészítettem a szószt: a kockasajtokat villával összetörtem, majd összekevertem a tejföllel és a fokhagymával. A lisztet összekevertem a tejjel - hogy csomómentes legyen, habverővel -, és a sajtos keverékhez öntöttem, majd fűszereztem (őrölt tarkabors, reszelt szerecsendió, pici só). Végül a szószt felforraltam, és egy-két percig főztem.
- A főtt tésztát hőálló üvegtálba tettem, ráöntöttem a sajtos szószt és elkevertem. Hideg sütőbe tettem, és 180 fokon addig sütöttem, míg megpirult a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése