Hozzávalók:
- 35 dkg füstölt-főtt sonka
- 1 doboz konzerv paradicsom (egész paradicsom)
- 5 dl paradicsomlé
- őrölt bors, bazsalikom
- 10 dkg ömleszett sajt (kockasajt) villával összetörve
- 15 dkg edami sajt reszelve
- 1 csomag tészta
Elkészítés:
- A tésztát forró, enyhén sós vízben megfőztem.
- Míg a tészta főtt, a sonkát apróra kockáztam, és a paradicsommal, a paradicsomlével és a fűszerekkel összefőztem. Végül hozzákevertem az összetört kockasajtot, és addig kevertem, míg a sajt teljesen elolvadt a szószban.
- A kifőtt tésztát egy nagy, hőálló üvegedénybe tettem, ráöntöttem a sonkás-paradicsomos-sajtos szószt, és összekevertem. A tetejét megszórtam reszelt sajttal, hideg sütőbe toltam, és 170 fokon addig sütöttem, míg megpirult a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése