Hozzávalók:
- 8-10 db sárgarépa
- 4 db petrezselyemgyökér
- 1 db zellergumó
- 2 db karalábé
- 3 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- só
- őrölt feketebors és tarkabors
- 2 teáskanál bio ételízesítő
- 3 db babérlevél
- 1 dl száraz fehérbor (Irsai Olivér került bele)
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál mustár
- 1 csapott kávéskanál porcukor
Elkészítés:
- A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert és a karalábét meghámoztam, megmostam, majd felkockáztam.
- A vöröshagymát apróra kockáztam, majd kevés olajon megfonnyasztottam.
- Rászórtam a hagymára a zöldségeket, majd felöntöttem annyi forró vízzel, hogy éppen ellepte. Sóztam-borsoztam, adtam hozzá bio ételízesítőt, babérlevelet, majd öntöttem hozzá egy kis fehérbort. Fedő alatt alacsony hőmérsékleten addig főztem, míg a zöldségek megpuhultak.
- Amikor megfőtt, kivettem az edényből a babérleveleket, és botmixerrel pürésítettem a zöldségeket (a levét nem öntöttem le róla). Végül tejföllel, mustárral és pici cukorral ízesítettem, és került még bele egy kevés só és bors is. Főtt tésztára szedve tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése