Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéscomb
- 20 dkg köles
- 3 db közepes méretű lila hagyma
- kb. 1-2 evőkanál kókuszolaj
- 90 dkg leveles spenót (fagyasztott)
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 2 dl tej
- 150 gramm tejföl
- só
- őrölt tarkabors
- bio ételízesítő (só- és adalékanyagmentes)
- kevés szerecsendió
- kb. 1 dl száraz fehérbor (Irsai Olivér)
Elkészítés:
- A húst megtisztítjuk és felkockázzuk.
- A lila hagymát apróra kockázzuk, majd kevés kókuszolajon megfonnyasztjuk.
- Hozzáadjuk a húst, majd kevergetés mellett fehéredésig sütjük.
- Adunk hozzá zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, szórhatunk bele kevés bio ételízesítőt, majd alaposan elkeverjük.
- Felöntjük a fehérborral, és fedő alatt alacsony hőfokon pároljuk.
- Amikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a spenótot, a kölest, reszelünk bele kevés szerecsendiót, és hozzáöntjük a tejet. Fedő alatt addig főzzük, míg a köles is megfő, ez kb. 10-15 perc. Közben többször belekeverünk, és ha nagyon besűrűsödne, kevés vízzel hígítjuk.
- Amikor megfőtt, keverünk hozzá egy kis tejfölt és tálalhatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése