Édeskés, fűszeres, krémes, tápláló finomság a hideg téli napokra. Forrón az igazi!
Hozzávalók:- 1 db közepes méretű sütőtök
- 2 db vöröshagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- kevés olívaolaj
- 2 teáskanál bio ételízesítő
- őrölt tarkabors
- só
- szerecsendió
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál tejföl
Elkészítés:
- A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, kockákra vágjuk.
- A vöröshagymát apróra kockázzuk, majd kevés olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a sütőtököt, és pár percig folyamatos keverés mellett pirítjuk.
- Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, szórunk bele kevés bio ételízesítőt (elhagyható), átkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
- Fedő alatt alacsony hőfokon megpároljuk. A párolás vége felé reszelünk hozzá egy kevés szerecsendiót.
- Amikor a tök megpuhult, hozzáöntjük a tejszínt és a tejfölt, majd botmixerrel pürésítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése