Egyszerű kakaós muffin dióval és cukormentes csokival, liszt helyett zabpehellyel, cukor helyett xilittel. Gyorsan összedobható, finom, és egészségesebb, mint lisztes-cukros társai.
Ez a mennyiség egy 12 db-os muffin tepsihez elegendő.
Hozzávalók:
- 15 dkg dió aprítva
- 8 dkg cukormentes étcsokoládé aprítva (most narancsos került bele)
- 1,5 bögre zabpehely darálva (előre meg szoktam őrölni egy nagyobb mennyiséget, csatos üvegben tárolom, így nem kell sütés előtt ezzel bajlódni, de vehetünk zabpehely lisztet is ha nem szeretünk darálgatni)
- 3 csapott evőkanál zabpehely
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 0,5 bögre xilit (porított került bele, magunk is megdarálhatjuk)
- 1 tojás
- 2 púpos evőkanál jó minőségű kakaópor (nem cukrozott!)
- ¾ bögre tej
- 6 dkg vaj (kissé megolvasztva)
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítettem 175 fokra, a muffinformát pedig kibéleltem muffinpapírral.
- A diót és a csokit késsel felaprítottam.
- Az őrölt zabpehelyben elkevertem a szódabikarbónát, majd hozzákevertem a xilitet, a kakaót, a zabpelyhet, az aprított diót és az aprított csokit.
- A tojást, az olvasztott vajat és a tejet habverővel összekevertem, majd összedolgoztam a zabpelyhes eleggyel.
- A masszát a formákba kanalaztam (kb. 1 nagy evőkanálnyit egy formába), és kb. 25 percig sütöttem.
Nagyon finom lett!
VálaszTörlésKöszönöm a receptet! :)