2018. január 22., hétfő

Túrós zabpelyhes pogácsa



 


A pogácsa általában nem épp alakbarát finomság: lisztes, zsíros, szénhidrátdús, nem tartozik a fitt falatok közé. De olyan finom... Meg hát eleink is ezt ették,  a jó kis hamuban sült pogácsát, és ma is  a bulik és zsúrok elmaradhatatlan kelléke. A legjobb sós sütemény a világon, ez nem is vitás. 
  
A jó hír, hogy megsüthetjük diétás, szénhidrátszegény formában, és ráadásul gyorsan, könnyen elkészíthető, nem kell sem keleszteni, sem gyúrni-nyújtani. Nincs benne sem fehér liszt, sem zsír, sem élesztő. És nagyon finom!! A legjobb fitt-pogi recept, ami igazán "pogácsás".
  
Az eredeti recept a www.salatagyar.hu oldalról származik, Reya gasztroblogjából, a receptért katt ide.
    
  
Hozzávalók:
  
  • 35 dkg zsírszegény túró
  • 3 db tojás
  • 6 dkg zabpehely
  • 6 dkg zabpehelyliszt
  • 2 csapott teáskanál himalája só
  • fűszerek ízesítésként (nálam most szárított snidling, őrölt szárított fokhagyma és őrölt köménymag)
  • kb. 5 dkg reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:
  • A hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
  • Néhány órát a hűtőszekrényben pihentetjük.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire kb. fél evőkanálnyi halmokat sorjázunk, tetejüket reszelt sajttal megszórjuk.
  • 180-200 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.



  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése