A pogácsa általában nem épp alakbarát finomság: lisztes, zsíros, szénhidrátdús, nem tartozik a fitt falatok közé. De olyan finom... Meg hát eleink is ezt ették, a jó kis hamuban sült pogácsát, és ma is a bulik és zsúrok elmaradhatatlan kelléke. A legjobb sós sütemény a világon, ez nem is vitás.
A jó hír, hogy megsüthetjük diétás, szénhidrátszegény formában, és ráadásul gyorsan, könnyen elkészíthető, nem kell sem keleszteni, sem gyúrni-nyújtani. Nincs benne sem fehér liszt, sem zsír, sem élesztő. És nagyon finom!! A legjobb fitt-pogi recept, ami igazán "pogácsás".
Az eredeti recept a www.salatagyar.hu oldalról származik, Reya gasztroblogjából, a receptért katt ide.
Hozzávalók:
- 35 dkg zsírszegény túró
- 3 db tojás
- 6 dkg zabpehely
- 6 dkg zabpehelyliszt
- 2 csapott teáskanál himalája só
- fűszerek ízesítésként (nálam most szárított snidling, őrölt szárított fokhagyma és őrölt köménymag)
- kb. 5 dkg reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
- A hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
- Néhány órát a hűtőszekrényben pihentetjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsire kb. fél evőkanálnyi halmokat sorjázunk, tetejüket reszelt sajttal megszórjuk.
- 180-200 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése