Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemellfilé kockázva
- kb. 1 evőkanál kókuszzsír
- 5 db közepes méretű vöröshagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 50 dkg vöröslencse
- 2 db sárgarépa
- 4-5 db babérlevél
- lestyán
- borsikafű
- 1-2 teáskanál szárított zöldségkeverék
- himalája kristálysó
- frissen őrölt tarkabors
- 1 nagy evőkanál mustár
- 2 dl joghurt
Elkészítés:
- A laskára vágott vöröshagymát a kókuszzsíron megdinszteltem.
- A hagymára szórtam a húst és fehéredésig sütöttem.
- Belekerült a zúzott fokhagyma, sóztam, borsoztam, szórtam bele borsikafüvet és lestyánt, felöntöttem a fehérborral, majd fedő alatt párolni kezdtem.
- Kb. húsz percnyi párolás után hozzáadtam az átmosott vöröslencsét (nem kell áztatni előtte), és a kockára vágott sárgarépát. Felöntöttem egy kevés vízzel, beletettem a babérlevelet és a szárított zöldségkeveréket, majd fedő alatt tovább pároltam. Párolás közben pótoltam az elfőtt vizet, nem lepte el, de azért ne legyen száraz.
- Amikor a lencse is megpuhult (15 perc elég neki, de én tovább főztem, hogy "szétessen", így jóval sűrűbb lesz a ragu), hozzáadtam a mustárt és a joghurtot. Kóstolás után még fűszereztem egy kicsit, és összeforraltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése