A bevált túrónokedli receptje egy kicsit másképp, fittebb verzióban. Az eredeti receptért katt ide.
A lisztet kicseréltem zabpehelylisztre, cukor helyett eritrit került bele, és így is nagyon finom. Gyorsan elkészíthető, egészséges, és nagyon finom.
Hozzávalók:
- 50 dkg zsírszegény túró
- 4 db tojás
- 8 púpozott evőkanál zabpehelyliszt
- 1 csipet himalája só
- 2 csapott evőkanál eritrit
Elkészítés:
- A villával áttört túrót, a tojást és a lisztet összekevertem, sóval és eritrittel ízesítettem.
- Hagytam a masszát kicsit megdagadni, addig egy nagy edényben felforraltam a vizet.
- A tésztát evőkanállal a forrásban lévő vízbe szaggattam, majd miután a galuskák feljöttek a víz tetejére kb. 6-8 percig főztem alacsony lángon fedő alatt.
- Leszűrés után őrölt fahéjjal tálaltam.
Jól néz ki :)
VálaszTörlés