Finom, ropogós, színes téli saláta.
A zöldségek aránya ízlés szerinti, nálam most a zeller dominált, kiegészítve egy kevés sárgarépával és retekkel. A joghurt-mustár kombó ízvilága kicsit a majonézre hajaz (csak nem annyira zsíros), így akár szilveszteri saliként is megállja a helyét.
Hozzávalók:
- zellergumó
- sárgarépa
- retek
- natúr joghurt
- mustár
- só
- őrölt tarkabors
- A zöldségeket megtisztítottam, majd lereszeltem.
- Joghurt és mustár keverékéből elkészítettem a szószt (arányok: 2 dl joghurthoz kb. 1 evőkanál mustár), sóval és frissen őrölt tarkaborssal ízesítettem, végül a zöldségekre öntöttem és összekevertem.
- Behűtve az igazi egy kis érlelődés után, ezért fogyasztás előtt egy-két órára a hűtőbe tettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése