Megint nagyon finom, illatos kekszet sütöttem. Gyors, egyszerű, cukormentes, fehér liszt mentes, semmi adalékanyag. A korábbi receptemet kicsit átdolgoztam, a zsiradék most csak kókuszzsír, és gyömbéres-citromos ízesítéssel készült. Egy kis mézeskalács fűszerkeverékkel még pikánsabbá tettem.
Hozzávalók:
- 15 dkg kókuszzsír
- 15 dkg eritrit
- 2 db tojás
- 15 dkg zabpehelyliszt
- 1 púpos teáskanál sütőpor
- 1 csipetnyi só
- 15 dkg zabpehely (ebből fele nagyszemű, fele aprószemű)
- kb. egy ujjnyi darab gyömbér reszelve
- 1 db bio citrom héja reszelve
- negyed bio citrom frissen facsart leve
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál őrölt vanília
Elkészítés:
- A vajat és a kókuszzsírt az eritrittel kikevertem.
- Hozzáadtam a tojásokat és simára kevertem.
- Beleszórtam a sütőporral, sóval és a fűszerekkel elkevert lisztet, a citromhéjat, a reszelt gyömbért és a zabpelyhet, belefacsartam a citromot, majd összegyúrtam.
- 1-2 órára a hűtőbe tettem a masszát.
- A sütőt 160 fokra melegítettem. (Az eritrit miatt nem tanácsos ennél magasabb fokon sütni!)
- A tésztából kézzel diónyi nagyságú golyókat formáltam, pogácsa alakúra formáztam majd sütőpapírral kibélelt tepsire sorjáztam.
- 160 fokos sütőben 15 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése