Pikk-pakk összedobható, se hozzáadott cukor, se liszt nincs benne, és még sütni sem kell. Kicsit hamis ugyan a torta megnevezés, mert nincs tésztája, no de végül is a túró rudi se tésztás. ;-) Ez a finomság viszont jóval egészségesebb a klasszik túró rudinál, és ráadásul még finomabb is.
Mivel elég lágy, egy kicsit szétterül, nem lehet szépen, tortaként szeletelni, de az ízére nincs panasz. Ronda és finom.
Hozzávalók a túrós réteghez:
- 45 dkg félzsíros túró
- 4 evőkanál görög joghurt
- 4-5 evőkanál eritrit
- 1 bio citrom reszelt héja
- 1-2 evőkanál frissen facsart bio citromlé
- őrölt vaníliarúd ízlés szerinti mennyiségben
- 1 csomag zselatin fix
Elkészítés:
- A túrót villával összetörtem, majd a joghurttal alaposan összekevertem.
- Hozzáadtam a reszelt citromhéjat, citromlevet, vaníliát és az erirtitet.
- Végül beleszórtam a zseltin fixet és gyorsan összekevertem.
- A masszát egy kisebb méretű kapcsos tortaformába simítottam.
Hozzávalók a csokis réteghez:
- 45 gramm kukoricakeményítő
- 4 evőkanál cukrozatlan, jó minőségű kakaópor
- 5 dl zsírszegény tej
- 3-4 evőkanál eritrit
Elkészítés:
- A kukoricakeményítőt és a kakaót egy edényben kevés tejjel simára kevertem.
- A maradék tejet apránként hozzáadva összekevertem, majd alacsony hőmérsékleten felforraltam.
- Amikor felforrt levettem a tűzhelyről és eritrittel édesítettem.
- A pudingot a kapcsos tortaformába a túrós réteg tetejére simítottam, majd hűtőbe tettem néhány órára.
- Tálalás előtt a tortát a keret mellett éles késsel óvatosan körbevágtam, hogy elváljon az oldalától, majd levettem róla a keretet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése