Itt az eperszezon, már mindjárt vége is. Bár ez az édes finomság önmagában is eszegetve isteni, remek sütemény alapanyag is. Főleg ha meglepnek egy fél ládányi mennyiséggel. :-)
Egyszerű, villámgyors tejbegrízes szelet eperrel turbózva, sütés nélkül. Ha nincs időnk pepecselni, sütögetni, és szeretjük a tejbegrízt és az epret, nem fogunk csalódni.
Hozzávalók:
- A krémhez:
- 40 dkg eper
- 20 dkg búzadara
- 8 dl tej
- 5 dkg eritrit
- 3 evőkanál barnacukor
- 1 kávéskanál őrölt bourbon vanília
- kb. 25 dkg babapiskóta
- kb. 2 dl tej a piskóta áztatásához
- + eper a tetejére
Elkészítés:
- Az epret kicsumázom, megtisztítom, majd apróra vágom, utána villával összepaszírozom.
- A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzök: a tejet felforralom, beleszórom a grízt, majd alacsony lángon, habverővel folyamatosan kevergetve sűrűre főzöm.
- A tejbegrízhez hozzáadom a cukrot, az eritritet, az őrölt vaníliát és az eperpépet, és habverővel homogénné keverem.
- A babpiskótát megmártom a tejben, majd egy szögletes üvegtálban szorosan sorba rendezem. Erre kenem a grízes-epres krém felét, majd megint egy réteg piskóta következik, és rákenem a krém másik felét.
- A tetejét félbevágott eperrel díszítem.
- Néhány órát hűtőben "érlelem" tálalás előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése