- 1 kg csirkemáj
- 1,5 evőkanál kacsazsír
- 3 nagyobb lilahagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt tarkabors
- majoranna
- kb. 1,5 dl száraz rozé
- 3-4 evőkanál mustár
- 3 db golden alma
- pici só
Elkészítés:
- A májat megtisztítom és falatnyi darabokra vágom.
- Az almát meghámozom és kis kockákra vágom.
- A lilahagymát laskára vágom, majd a kacsazsíron megfonnyasztom.
- A megdinsztelt hagymát felöntöm rozéval, hozzáadom a mustárt, borsozom, szórok bele némi majorannát, majd fedő alatt puhára párolom.
- A megpárolódott hagymára szórom a májat, hozzáadom a zúzott fokhagymát, átkeverem, majd fedő alatt puhára párolom.
- A főzés vége felé hozzáadom a kockára vágott almát, és tovább párolom a májjal.
- Amikor a máj megfőtt (nem kell neki sok idő, max. 15-20 perc, bár sokan ennél rövidebb ideig főzik csak), kóstolás után még fűszerezem (pici bors, majoranna, esetleg mustár ha nem elég).
- Amikor félig kihűlt, villával darabosra törtem, picit megsóztam, és friss pirítósra kenve tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése