2020. május 18., hétfő

Túrós pogácsa (sütőporos)

 

Anyukám klasszik túrós pogi receptjét (25-25-25 dkg) kicsit átalakítottam. Nagyon finom az eredeti 25-ös aránnyal is, de kicsit több liszttel és sütőporral felturbózva teljesen más állagú lesz. Villámgyors, se keleszteni, se nyújtani-szaggatni nem kell, és nagyon finom.
A tojást nem sajnáltam a kenésnél, így igazán roppanós lett és szépen megpirult. Ha nem zacskóban tároljuk, még másnap is roppanós.
 

Hozzávalók:


  • 35 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg túró
  • 1 egész tojás a tetejére
  

Elkészítés:

  • A lisztben elvegyítem a sót és a sütőport.
  • A vajat a liszttel elmorzsolom.
  • Hozzáadom a túrót is és összegyúrom.
  • Néhány órán át hűtőszekrényben pihentetem.
  • A tésztából kb. diónyi nagyságú golyókat formázok, kicsit meglapítom, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorjázom őket. (6 x 6 sor lett belőle.)
  • A pogik tetejét késsel beirdalom, majd egy egész felvert tojással megkenem.
  • 180 fokos sütőben 25 perc alatt pirosra sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése