Anyukám klasszik túrós pogi receptjét (25-25-25 dkg) kicsit átalakítottam. Nagyon finom az eredeti 25-ös aránnyal is, de kicsit több liszttel és sütőporral felturbózva teljesen más állagú lesz. Villámgyors, se keleszteni, se nyújtani-szaggatni nem kell, és nagyon finom.
A tojást nem sajnáltam a kenésnél, így igazán roppanós lett és szépen megpirult. Ha nem zacskóban tároljuk, még másnap is roppanós.
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 25 dkg vaj
- 25 dkg túró
- 1 egész tojás a tetejére
Elkészítés:
- A lisztben elvegyítem a sót és a sütőport.
- A vajat a liszttel elmorzsolom.
- Hozzáadom a túrót is és összegyúrom.
- Néhány órán át hűtőszekrényben pihentetem.
- A tésztából kb. diónyi nagyságú golyókat formázok, kicsit meglapítom, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorjázom őket. (6 x 6 sor lett belőle.)
- A pogik tetejét késsel beirdalom, majd egy egész felvert tojással megkenem.
- 180 fokos sütőben 25 perc alatt pirosra sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése