2020. június 15., hétfő

Sütőben sült krumpli

  
  
Köretnek vagy csak úgy magában is finom sült krumpli, bő olajban sütés helyett tepsiben. Nagyon gyorsan elkészül, kívül ropogós, belül puha, és nem tocsog az olajban. Nem szoktam előfőzni a burgonyát, csak arra figyelek, hogy szárazak legyenek a szeletek, és csak annyi kerüljön a tepsibe, hogy ne legyenek egymáson vagy túl szorosan, így gyorsan és ropogósra sül.
  
Hozzávalók:
  • burgonya (most újkrumpliból)
  • kevés olaj
  • frissen őrölt tarkabors
 
Elkészítés:
  • A sütőt előmelegítem 200 fokra.
  • A krumplit meghámozom, megmosom, majd szárazra törlöm.
  • Hosszában felvágom, majd tiszta konyharuhával megint szárazra törlöm a krumpliszeleteket.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire szórom, kevés olajjal meglocsolom, sózom, borsozom, és kézzel alaposan összekeverem, hogy minden oldalát érje az olaj és a fűszer.
  • A krumplikat a tepsiben elegyengetem, majd 200 fokos sütőben pirulásig sütöm. (Kb. 20-30 perc, ki mennyire pirultan szereti.)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése