Köretnek vagy csak úgy magában is finom sült krumpli, bő olajban sütés helyett tepsiben. Nagyon gyorsan elkészül, kívül ropogós, belül puha, és nem tocsog az olajban. Nem szoktam előfőzni a burgonyát, csak arra figyelek, hogy szárazak legyenek a szeletek, és csak annyi kerüljön a tepsibe, hogy ne legyenek egymáson vagy túl szorosan, így gyorsan és ropogósra sül.
Hozzávalók:
- burgonya (most újkrumpliból)
- kevés olaj
- só
- frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem 200 fokra.
- A krumplit meghámozom, megmosom, majd szárazra törlöm.
- Hosszában felvágom, majd tiszta konyharuhával megint szárazra törlöm a krumpliszeleteket.
- Sütőpapírral bélelt tepsire szórom, kevés olajjal meglocsolom, sózom, borsozom, és kézzel alaposan összekeverem, hogy minden oldalát érje az olaj és a fűszer.
- A krumplikat a tepsiben elegyengetem, majd 200 fokos sütőben pirulásig sütöm. (Kb. 20-30 perc, ki mennyire pirultan szereti.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése