2020. június 6., szombat

Mézes mustáros csirkemáj

 

Újabb májas finomság, ezúttal pikáns édes-savanyú ízvilággal, omlós-szaftos állaggal.
     

Hozzávalók:
  • 1 kg csirkemáj
  • 1 púpos evőkanál libazsír
  • 2 evőkanál méz
  • 4-5 evőkanál mustár
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt tarkabors
  • 1-2 teáskanál majoranna
  • 1,5 dl száraz rozé
  • 2 evőkanál tejföl
   
Elkészítés:
  • A májat megtisztítom, majd felkockázom.
  • A libazsírt folyékonyra olvasztom és ráöntöm a májra. Hozzáadom a mézet, a mustárt, a zúzott fokhagymát, a majorannát, és frissen őrölök rá tarkaborsot. Összekeverem, és lefedve a hűtőben kb. egy napig hagyom a pácban.
  • Másnap alacsony lángon párolni kezdem, közben többször átkeverem. Fővés közben öntök alá egy kis rozét, és fedő alatt alacsony lángon megpárolom.
  • Amikor a máj megfőtt, hozzáadok egy kis tejfölt, ha szükséges utánfűszerezem, és főtt rizzsel tálalom.
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése