Újabb májas finomság, ezúttal pikáns édes-savanyú ízvilággal, omlós-szaftos állaggal.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 1 púpos evőkanál libazsír
- 2 evőkanál méz
- 4-5 evőkanál mustár
- 4-5 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt tarkabors
- 1-2 teáskanál majoranna
- 1,5 dl száraz rozé
- 2 evőkanál tejföl
Elkészítés:
- A májat megtisztítom, majd felkockázom.
- A libazsírt folyékonyra olvasztom és ráöntöm a májra. Hozzáadom a mézet, a mustárt, a zúzott fokhagymát, a majorannát, és frissen őrölök rá tarkaborsot. Összekeverem, és lefedve a hűtőben kb. egy napig hagyom a pácban.
- Másnap alacsony lángon párolni kezdem, közben többször átkeverem. Fővés közben öntök alá egy kis rozét, és fedő alatt alacsony lángon megpárolom.
- Amikor a máj megfőtt, hozzáadok egy kis tejfölt, ha szükséges utánfűszerezem, és főtt rizzsel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése