Megkívántunk valami sós-sajtos ropogtatnivalót, azonnal a sajtos rúd ugrott be. Viszont vaj csak egy kevés maradék volt itthon (margarint nem használok), de libazsír figyelt még a kamrában, gondoltam legyen akkor libazsíros sajtos rúd. Isteni lett.
Ebből a mennyiségből nekem három tepsi lett.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 2,5 teáskanál só
- 20 dkg libazsír
- 5 dkg vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 3 dl tejföl
- 2 tojás
- A tetejére: 1 tojás + 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítettem 200 fokra, és egy nagy tepsit kibéleltem sütőpapírral.
- A lisztben elvegyítettem a sót és a sütőport, majd elmorzsoltam benne a vajat és a zsírt.
- Hozzákevertem a reszelt sajtot.
- A tojásokat elkevertem a tejföllel, a lisztes keverékhez adtam, majd összegyúrtam.
- A tésztát kb. 1 cm vastagságúra (vagy talán egy picit vékonyabbra) nyújtottam.
- A tészta tetejét megkentem egy felvert tojással, megszórtam sajttal, majd csíkokra vágtam.
- 200 fokos sütőben kb. 17 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése