Villámgyors szuperfinom muffin.
Az alábbi mennyiség 2 x 12 db-os muffin tepsihez elegendő.
Hozzávalók:
- 3 bögre liszt
- 3 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 bögre kakaópor (cukrozatlan, jó minőségű)
- 1 és 1/4 bögre porcukor
- 2 csapott teáskanál fahéj
- 1,5 bögre tej
- 12, 5 dkg vaj
- 2 egész tojás
- 20 dkg magas kakaótartalmú csokoládé apróra vágva
- 15 dkg mazsola
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítettem 180 fokra.
- Kissé megolvasztottam a vajat, egy külön tálban pedig felvertem a két tojást, de csak annyira, hogy homogén legyen. A tojáshoz hozzáöntöttem a tejet és a vajat majd összekevertem. Beleszórtam a mazsolát, és hagytam kb. 15 percet, hogy picit megdagadjon.
- A lisztben elvegyítettem a szódabikarbónát, majd hozzáadtam a porcukrot, a kakaóport, a fahéjat és az apróra vágott csokoládét, majd összekavartam.
- A tejes-tojásos-vajas elegyet a száraz hozzávalókhoz öntöttem, és egy lapáttal óvatosan, finoman összedolgoztam.
- A muffinsütőt papírformákkal kibéleltem, majd minden mélyedésbe kb. 1,5 evőkanálnyi masszát tettem.
- A sütőbe toltam, és kb. 180 fokon 20-25 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése