Isteni finom pogi, a tetején roppan a sajt, belül puha, nem száraz, nem fojtós.
Hozzávalók:
- 35 dkg rétesliszt
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg túró
- 1 dl tejföl
- 2 db tojás sárgája
- 1 púpozott teáskanál só
- 0,8 dl tej + 1 teáskanál cukor + 4 dkg élesztő
- A tetejére: 1 egész tojás a kenéshez, 20 dkg sajt a szóráshoz
Elkészítés:
- A liszteket egy nagy tálba szitáltam és elkevertem benne a sót.
- Az élesztőt a langyos cukros tejben elkevertem, és meleg helyen felfuttattam.
- A lisztben elmorzsoltam a vajat és a túrót. Hozzáadtam a felfutott élesztőt és a tejföllel elkevert tojássárgákat, majd összegyúrtam.
- A tésztát lefedett tálban meleg helyen kb. 1 órát kelesztettem.
- A sütőt előmelegítettem 180 fokra.
- A tésztát kb. ujjnyi vastagra nyújtottam, a tetejét beirdaltam és kis pohárral kiszaggattam.
- A pogikat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, tetejüket megkentem felvert tojással, és jó bőven megszórtam reszelt sajttal. Még 10 percig hagytam kelni a tepsiben.
- 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése