Gyorsan szerettem volna egy finom pogit összeütni az éppen otthon talált készletből. Így került bele vaj helyett zsír, és a szokásos szaggatás helyett pizzavágóval kockákra vágtam. Megspóroltam a kimaradt tészta újragyúrását-nyújtását-szaggatását, olyan megúszós pogi lett. De az ízére és állagára nem volt panasz: kívül roppanós, belül puha, duplán sajtos.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (fele rétesliszt, fele finomliszt)
- 2 teáskanál só
- 3 dkg élesztő + 1 teáskanál cukor + 0,5 dl langyos tej
- 18 dkg reszelt sajt
- 12 dkg sertészsír
- 1,5 dl zsíros tejföl
- 1 egész tojás
- + 15 dkg reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
- Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttattam.
- A lisztben elkevertem a sót, majd a zsírt elmorzsoltam benne.
- Hozzáadtam az élesztőt és elkevertem.
- Belekerült a reszelt sajt, elkevertem, majd jött hozzá a tejföl és a tojás is.
- A tésztát összegyúrtam, majd lefedve meleg helyen egy órát hagytam kelni.
- A megkelt tésztát kb. ujjnyi vastag téglalap alakra nyújtottam, megszórtam a reszelt sajttal, majd pizzavágóval kockákra vágtam.
- Légkeveréssel kb. 165 fokon kb. 15-17 percet sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése