Ez a gombás finomság akár a gombapaprikás sápadt változatának is nevezhető: épp úgy készül, mint a gombapörkölt, csak pirospaprika helyett tárkony kerül bele.
Hozzávalók:
- csiperkegomba
- vöröshagyma
- fokhagyma
- kevés olívaolaj
- tejszín
- tejföl
- só
- őrölt bors
- tárkony
- kevés liszt
Elkészítés:
- A gombát alaposan megmossuk majd felszeleteljük.
- A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra kockázzuk, majd kevés olívaolajon megfonnyasztjuk. Rászórjuk a gombát és kevergetve addig sütjük, míg egy kevés levet enged. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá zúzott fokhagymát és egy kevés tárkonyt, majd fedő alatt kb. 10-15 percig pároljuk.
- Amikor a gomba megpárolódott, öntünk rá egy kevés tejszínt, majd egy pici liszt és tejföl keverékével besűrítjük. Szórunk bele még egy kevés tárkonyt és zúzott fokhagymát, és egy-két perc forralás után kifőtt tésztára szedve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése