Nem szükségeltetik túlságosan nagy kreativitás ahhoz, hogy félkész alapanyagokból összedobjunk egy gyors vacsorát, mint ahogyan ez a lencsés egytál sem éppen a konyhaművészet csúcsa. De van az úgy, hogy este, munka után fáradtan valami gyorsan összedobható, házinak becézhető meleg, főtt ételre vágyik az ember. És így a másnapi munkahelyi ebéd is megvan, sőt, akkorra érik csak igazán össze az íze.
Egy ilyen szituációban született meg a lencsefőzeléket konzervből gondolata, amely alapötletet továbbgondolva - csak hogy ne legyen unalmas - került bele kolbász, füstölt tarja és hagyma is. Konzerv ide-vagy oda, nagyon finom lett, és persze villámgyorsan elkészült.
Hozzávalók:
- 3 doboz konzerv lencse
- 15 dkg füstölt tarja
- 15 dkg kolbász
- 1 fej lilahagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 db babérlevél
- frissen őrölt bors
- 5-6 gerezd fokhagyma
- a rántáshoz: pici olaj, 1 púpozott evőkanál liszt, 2 mokkáskanál őrölt pirospaprika, 2,5 dl tejföl, 2 púpos teáskanál mustár, víz
Elkészítés:
- A felkarikázott kolbászt, a kockára vágott füstölt tarját, és a laskára vágott hagymát megpirítottam.
- Hozzáöntöttem a lencsét a levével együtt, megborsoztam, adtam hozzá babérlevelet és zúzott fokhagymát, majd felforraltam. (Mivel szinte minden alapanyag sós, nem sóztam meg.)
- Míg a lencse felforrt, elkészítettem a rántást. Kevés olajat felforrósítottam, rászórtam a lisztet, és folyamatosan kevergetve világosbarnára sütöttem. Rászórtam a pirospaprikát és elkevertem, majd hozzáadtam a tejfölt és a mustárt, és habverővel simára kevertem, közben pici vízzel hígítottam.
- Amikor a lencse felforrt, a rántással besűrítettem, és néhány percnyi forralás után tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése