Idén nem volt túl sok időm a karácsonyi sütögetésre, ezért valami gyors, egyszerű recept után kutattam a neten. Ezt a finom mákos-lekváros kekszet Rita konyhájában találtam, és egy kicsit átalakítottam. Az alábbi mennyiségből 30 db keksz készült, épp egy tepsinyi adag.
Hozzávalók:
- 10 dkg darált mák
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- 1 rúd vanília kikapart belseje
- 1 bio citrom reszelt héja
- kb. 2 teáskanál frissen facsart bio citromlé
Elkészítés:
- A hozzávalókból tésztát gyúrtam.
- A tésztát fedett keverőtálban kb. 2 órát hűtőben pihentettem.
- A tésztát átgyúrtam, majd diónyi golyókat formáltam belőle. A gömbök közepébe nagyobb mélyedéseket nyomtam, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam őket. A mélyedéseket megtöltöttem vörösáfonya lekvárral, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 percet sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése