A szilveszterről megmaradt csomagolt virsli alternatív felhasználási módja. :-)
Gyorsan elkészül, és nagyon finom.
Hozzávalók:
- 10 db jó minőségű virsli
- 0,5 kg fagyasztott zöldség (borsó, répa, kukorica)
- 1 db vöröshagyma
- kevés olaj
- 8 gerezd fokhagyma
- 3 púpos teáskanál őrölt pirospaprika
- frissen őrölt tarkabors
- egy csipet őrölt chili
- só (mivel a virsli sós, csak keveset)
- 1 teáskanál bio ételízesítő
- kevés liszt + 2-3 dl tejföl
Elkészítés:
- A vöröshagymát felkockáztam, majd kevés olajon üvegesre pirítottam.
- Hozzáadtam a fűszereket (paprika, bors, só, fokhagyma, chili, bio ételízesítő), felöntöttem kb. 3 dl vízzel, majd fedő alatt alacsony hőfokon főztem pár percig.
- Hozzáadtam a fagyasztott zöldségeket, és annyi vizet, hogy éppen ellepje, majd fedő alatt pároltam.
- Amikor a zöldség már majdnem megpárolódott (kb. 10 perc), hozzáadtam a vékonyra karikázott virslit, és főztem még néhány percig.
- Végül kevés liszt és tejföl keverékével besűrítettem, és főtt rizzsel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése