Kaptam a szomszédomtól egy gyönyörű
spárgatököt, mely a pákozdi dombon termett. Olyan szép, friss és szaftos volt a
tök magos belseje is, sajnáltam volna, ha kárba vész. Így hát levest főztem
belőle, amiről már többször hallottam, de még sosem próbáltam. Hamis húslevest,
ami a húsleveshez hasonló, de teljesen vega. Finom, könnyed, zsírmentes nyári
leves.
Hozzávalók:
- 1 egész spárgatök bele
- 6 db sárgarépa
- 4 db petrezselyemgyökér
- 1 db karalábé
- ½ zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 szem feketebors
- só ízlés szerint
- 20 dkg cérnametélt
Elkészítés:
- A tököt kettévágtam, a belsejét kivájtam és egy leveses fazékba tettem. (A tök húsa nem kerül bele, csak a kivájt magos belseje, amit egyébként ki szoktunk dobni a tök felhasználása során. A tök húsát tegyük el, jó lesz egyéb tökös ételekhez.)
- A többi zöldséget megtisztítottam, nagyobb darabokra vágtam és a fazékba került a tökbelső mellé.
- Vízzel felöntöttem, szórtam bele egész borsot, megsóztam, és fedő alatt kb. 45-50 percig főztem.
- A levest végül leszűrtem, és főtt cérnametélttel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése