A pásztortarhonya újraértelmezése
pákozdi módra.
A szomszédtól kapott spárgatök
belseje levesként végezte, és hogy a húsa se menjen kárba, kitaláltam ezt a tökös-lecsós-tarhonyás-kolbászos
ragut. A tök mellett gyönyörű érett paradicsomokat és lecsópaprikát is kaptam,
így adta magát a recept. Laktató, ínycsiklandó fogás, bár nem éppen diétás.
Hozzávalók:
- 1 szál kolbász
- ½ spárgatök húsa
- 5 db lecsópaprika (sárga, zöld és piros színű is)
- 8 db érett paradicsom
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- só (mivel a kolbász sós, csak minimális só szükséges)
- őrölt feketebors ízlés szerint
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 csomag tarhonya
Elkészítés:
- A zöldségeket megtisztítottam és feldaraboltam.
- A kolbászt felkarikáztam.
- A vöröshagymát felaprítottam és kevés olajon megfonnyasztottam. Rászórtam a kolbászt, és pár percig pirítottam.
- Hozzáadtam a felaprított zöldségeket és a zúzott fokhagymát, és kevergetés mellett pár percig forraltam.
- Megszórtam őrölt pirospaprikával és borssal, elkevertem, kevés vizet öntöttem alá, és fedő alatt pároltam.
- Amikor a zöldségek összeestek, beleszórtam a tarhonyát, és felengedtem annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Kevés sót szórtam bele.
- Fedő alatt, gyakran megkeverve főztem tovább alacsony fokozaton, míg a tarhonya megfőtt, a vizet szükség szerint pótolva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése