2015. augusztus 28., péntek

Tökös lecsós tarhonya pákozdi módra

 
 

A pásztortarhonya újraértelmezése pákozdi módra.
A szomszédtól kapott spárgatök belseje levesként végezte, és hogy a húsa se menjen kárba, kitaláltam ezt a tökös-lecsós-tarhonyás-kolbászos ragut. A tök mellett gyönyörű érett paradicsomokat és lecsópaprikát is kaptam, így adta magát a recept. Laktató, ínycsiklandó fogás, bár nem éppen diétás.
   
  
Hozzávalók:
  
  • 1 szál kolbász
  • ½ spárgatök húsa
  • 5 db lecsópaprika (sárga, zöld és piros színű is)
  • 8 db érett paradicsom
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • só (mivel a kolbász sós, csak minimális só szükséges)
  • őrölt feketebors ízlés szerint
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 csomag tarhonya
 
Elkészítés:
  
  • A zöldségeket megtisztítottam és feldaraboltam.
  • A kolbászt felkarikáztam.
  • A vöröshagymát felaprítottam és kevés olajon megfonnyasztottam. Rászórtam a kolbászt, és pár percig pirítottam.
  • Hozzáadtam a felaprított zöldségeket és a zúzott fokhagymát, és kevergetés mellett pár percig forraltam.
  • Megszórtam őrölt pirospaprikával és borssal, elkevertem, kevés vizet öntöttem alá, és fedő alatt pároltam.
  • Amikor a zöldségek összeestek, beleszórtam a tarhonyát, és felengedtem annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Kevés sót szórtam bele.
  • Fedő alatt, gyakran megkeverve főztem tovább alacsony fokozaton, míg a tarhonya megfőtt, a vizet szükség szerint pótolva.
 
   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése