A káposzta az egyik legrégebben termesztett zöldségünk, és egyben az egyik legegészségesebb is. Vitaminokban, ásványi anyagban és rostban gazdag, remek béltisztító. Hetente legalább egyszer-kétszer együnk nyers káposztát!
Ez a pikáns, ízletes saláta önmagában is nagyon finom, de sült vagy grillezett húsoknak is kitűnő kiegészítője.
Hozzávalók:
- káposzta
- sárgarépa
- uborka
- paradicsom
- kápia paprika
- só
- frissen őrölt tarkabors
- mustár
- tejföl
- fokhagyma
Elkészítés:
- A zöldségeket (arányuk 1:1-hez) felaprítjuk, sózzuk-borsozzuk, majd összekeverjük.
- A tejfölt kikeverjük a mustárral és a fokhagymával (arány kb. 1 dl tejföl, 1 púpozott teáskanál mustár, 1 gerezd fokhagyma), majd a szószt a zöldségkeverékre öntjük.
- Összekeverjük, egy-két órát hűtőben érleljük, majd tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése