A piacon gyönyörű, friss mángoldba botlottam, nem is volt kérdés, hogy valami zöld finomság kerül terítékre a hétvégén. Egészséges, rostdús, kalóriaszegény, ízletes fogás.
Hozzávalók:
- 12 levél mángold (zöld és vörös vegyesen)
- 1 db zellergumó
- 6 db sárgarépa
- 5 db petrezselyemgyökér
- 1 szál póréhagyma
- kevés olívaolaj
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 db kisebb burgonya
- kb. 16 db kelbimbó
- 2 nagy evőkanál tejföl
- frissen őrölt bors
- só
- frissen reszelt szerecsendió
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
- A karikára vágott póréhagymát kevés olívaolajon megfonnyasztom.
- Rászórom a felaprított sárgarépát, zellert, petrezselyemgyökeret és a kelbimbót. Folyamatos kevergetés mellett jól átforrósítom, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, sózom, borsozom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és fedő alatt lassú tűzön párolni kezdem.
- Amikor a zöldségek félig megpárolódtak, hozzáadom a csíkokra vágott mángoldot és a kockázott burgonyát majd tovább párolom.
- Amikor a zöldségek megpárolódtak, hozzáadom a tejfölt, az aprított petrezselyemzöldet és a frissen reszelt szerecsendiót. Összeforralom és tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése