A sült krumpli egészségesebb alternatívája. Finom, laktató, gyorsan összedobható, és tele van mindenféle jósággal. És az illata valami mennyei.
A nevével és a kinézetével ellentétben semmi köze a burgonyához. Míg a burgonya gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, a batáta nagyon jó összetett szénhidrátforrás. Gazdag béta-karotinban, C és B6 vitaminban, rostban, káliumban és magnéziumban.
Igaz, hogy a batáta Magyarországon nem éppen őshonos, és a legjobb hazai vagy helyi termesztésű zöldséget vásárolni, azért néha érdemes feldobni a menüt ezzel a trópusi finomsággal. Bár egy ideje már itthon is termesztik, de boltban és zöldségesnél még csak importtal találkoztam.
Hozzávalók:
- édesburgonya
- olívaolaj
- rozmaring
- zúzott fokhagyma
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítés:
- Az édesburgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd vékony szeletekre karikázzuk.
- Kevés olívaolajban elkeverünk ízlés szerinti mennyiségű zúzott fokhagymát, szárított rozmaringot, frissen őrölt borsot és kevés sót.
- A batáta szeleteket egy nagy tálba tesszük, ráöntjük a fűszeres olajat, és kézzel alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol érje az olaj.
- Sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk, és kb. 170 fokra előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése