Remek zsír- és szénhidrátszegény, gluténmentes, fűszeres-pikáns fogás. Az alábbi mennyiségből kb. 10 adag lesz, egy adag (a saláta nélkül) kb. 302 kalóriát, 44,05 gramm fehérjét, 8,5 gramm zsírt, és 6,2 gramm szénhidrátot tartalmaz.
Hozzávalók:
- 2 kg csirkemellfilé
- 2 db közepes méretű lilahagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 3 dl kefir
- 1 evőkanál magos mustár
- 6 teáskanál curry fűszerkeverék
- 2 dl száraz rozé
- frissen őrölt tarkabors
- só
Elkészítés:
- Az apróra kockázott lilahagymát a kókuszolajon megfonnyasztjuk.
- Rászórjuk a kockára vágott húst és kevergetés mellett minden oldalát fehéredésig sütjük.
- Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és azzal is sütjük egy keveset.
- Megszórjuk frissen őrölt tarkaborssal, sózzuk, aláöntjük a rozét, és fedő alatt megpároljuk.
- A kefirhez hozzáadjuk a magos mustárt és a curryt, majd alaposan elkeverjük. Amikor a hús megfőtt, ráöntjük a currys-mustáros kefirt, elkeverjük, és pár perc alatt összefőzzük.
- Friss salátára szedve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése