Ezt a finom, egészséges sós harapnivalót már ki tudja hányadszor sütöm meg, de nem lehet ráunni. Mindig variálok rajta valamit, most például apróra vágott lilahagymával és fokhagymával turbóztam fel, egyszerűen isteni lett.
Az eredeti recept Reya gasztroblogjából származik, a receptért katt ide.
Az én korábbi alkotásom pedig ide kattintva található.
Hozzávalók:
- 35 dkg zsírszegény túró
- 3 db tojás
- 6 dkg zabpehely
- 6 dkg zabpehelyliszt
- 2 csapott teáskanál himalája só
- fűszerek ízesítésként (nálam most szárított snidling, tarkabors és őrölt köménymag)
- 8-10 gerezd fokhagyma zúzva
- 2 közepes méretű lilahagyma apróra kockázva
Elkészítés:
- A hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
- Néhány órát a hűtőszekrényben pihentetjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsire kb. fél evőkanálnyi halmokat sorjázunk.
- 180-200 fokos előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése