Ez a fogás gyakorlatilag nem más, mint egy diétás csirkepörkölt zöldborsóval és kukoricával felturbózva, hosszú szafttal, lecsós jelleggel, főtt bulgurral tálalva. Egyszerű, finom, laktató, és még fittnek is mondható a pörkölt kategóriában.
Pontos mennyiségeket nem írok, mert a pörköltnél ahogy az összetevők, úgy a mennyiség is ízlés kérdése. Én általában 1 kg csirkemell alá 1 nagy fej vöröshagymát teszek, 8-10 gerezd fokhagymát, 1 evőkanál őrölt pirospaprikát, és ha lecsósan készítem, akkor 4-5 db lecsópaprika és 2-3 db paradicsom kerül bele. Párolás közben egy kis száraz rozéval vagy vörösborral megbolondítom, és kerül bele egy kis ajvár is, nagyon jót tesz a pörinek. Most kukorica és borsó is került bele, ezt a végén főzöm hozzá.
Pontos mennyiségeket nem írok, mert a pörköltnél ahogy az összetevők, úgy a mennyiség is ízlés kérdése. Én általában 1 kg csirkemell alá 1 nagy fej vöröshagymát teszek, 8-10 gerezd fokhagymát, 1 evőkanál őrölt pirospaprikát, és ha lecsósan készítem, akkor 4-5 db lecsópaprika és 2-3 db paradicsom kerül bele. Párolás közben egy kis száraz rozéval vagy vörösborral megbolondítom, és kerül bele egy kis ajvár is, nagyon jót tesz a pörinek. Most kukorica és borsó is került bele, ezt a végén főzöm hozzá.
Hozzávalók:
- kókuszzsír
- vöröshagyma
- fokhagyma
- csirkemellfilé
- őrölt pirospaprika
- frissen őrölt tarkabors
- só
- kevés őrölt kömény
- lecsópaprika
- paradicsom
- ajvár
- száraz rozé
- zöldborsó
- kukorica
Elkészítés:
- Az apróra kockázott vöröshagymát kevés kókuszzsíron megdinszteltem.
- A hagymára dobtam a kockára vágott csirkemellet, és fehéredésig sütöttem.
- Hozzáadtam a zúzott fokhagymát.
- Rákerült a pirospaprika, átforgattam. Utána a többi fűszer következett - só, frissen őrölt tarkabors, őrölt kömény - , belekerült egy kis ajvár is, és egy nagyon kevés víz, összekevertem és fedő alatt párolni kezdtem.
- Párolás közben amikor már kezdett elfőni a hús alól a folyadék, egy kis száraz bort öntöttem hozzá.
- A főzés második felében került bele a kockára vágott paradicsom és a felkarikázott lecsópaprika.
- Végül belefőztem a zöldborsót és a kukoricát.
- Főtt bulgurral tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése