Savanykásan pikáns, kellemes-friss ízű, a görög joghurttól krémes csirkés finomság. Egyéb zsiradék nélkül készítettem, a joghurt zsírossága bőven elég volt. Melegen is finom bulgurral, barna rizzsel vagy akár édesburgonyával, de hidegen salátába keverve is nagyszerű fogás.
Vigyázat, óriási adag, a maradék mehet a fagyasztóba kis dobozkákba. :-)
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkemellfilé
- 3 dl görög joghurt
- 1,5 db bio citrom facsart leve és rostja
- 1 csokor friss petrezselyem (nálam cserepes növény lenyírása volt)
- 1 púpos teáskanál szárított petrezselyem
- 8 gerezd fokhagyma
- himalája só
- frissen őrölt tarkabors (fekete-, fehér-, zöld- és rózsabors), szegfűbors és koriander
Elkészítés:
- A húst felkockáztam.
- A görög joghurt kétharmadát a húsra kanalaztam, ráfacsartam 1 db citrom levét és hozzáadtam a rostját is, rászórtam a borsot, rákerült a zúzott fokhagyma is, és alaposan összekevertem. Kb. 1 órát hagytam állni a pácban.
- A húst fehéredésig sütöttem, majd öntöttem alá pici vizet, sóztam, és fedő alatt közepes lángon megpároltam.
- Amikor a hús megpárolódott, kicsit főztem még fedő nélkül, hogy egy kicsit elfőjön a leve.
- Végül rákanalaztam a maradék joghurtot, hozzáfacsartam még fél citrom levét és rostját, és beleszórtam az apróra vágott petrezselymet és a szárított petrezselymet, és egy percig együtt forraltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése