Egyszerű de nagyszerű köret, izgalmas ízű, zsírmentes, gluténmentes lassú felszívódású szénhidrát. Csak felkockázod, tepsibe szórod, fűszerezed, aztán betolod a forró sütőbe kb. 25 percre és kész is a színes finomság.
Hozzávalók:
- 2 db közepes méretű édesburgonya
- 1 db nagyobb lilahagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt tarkabors (fekete-, fehér-, zöld- és rózsabors), szegfűbors és koriander
- himalája só
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítettem 185 fokra.
- Az édesburgonyát meghámoztam és kb. egyforma méretűre kockáztam.
- A lilahagymát és a fokhagymát is feldaraboltam.
- Sütőpapírral bélelt tepsire szórtam, fűszereztem, összeforgattam, és a forró sütőbe toltam. (Nem tettem alá sem zsiradékot, sem vizet.)
- A sütés felénél egyszer kanállal átforgattam, hogy minden oldala átsüljön.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése