Hozzávalók:
- 15 dkg kókuszzsír
- 15 dkg eritrit
- 2 db tojás
- 15 dkg zabpehelyliszt
- 1 púpos teáskanál sütőpor
- 1 nagy csipetnyi só
- 18 dkg zabpehely (fele nagyszemű, fele aprószemű)
- 10 dkg dió durvára törve
- 5 dkg aszalt meggy apróra kockázva
- 1 db bio citrom héja reszelve
- fél bio citrom kifacsart leve
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
- A kókuszzsírt az eritrittel kikevertem, majd hozzáadtam a tojásokat és a vaníliakivonatot és simára kevertem.
- Hozzáöntöttem a citromlevet, beleszórtam a sütőporral és a sóval elkevert lisztet, a citromhéjat, a zabpelyhet, a fahéjat, a diót és az aszalt meggyet, majd összegyúrtam.
- Kb. 15 percet pihentettem a masszát.
- A sütőt 160 fokra melegítettem. (Az eritrit miatt nem tanácsos ennél magasabb fokon sütni.)
- A tésztából kézzel diónyi nagyságú golyókat formáltam, pogácsa alakúra formáztam majd sütőpapírral kibélelt tepsire sorjáztam.
- 160 fokos sütőben kb. 15 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése