2021. március 18., csütörtök

Almás répás csemege uborkás majonézes saláta

   

  
  
Még a karácsonyi fogások kísérőjeként készült ez a majonézes villámgyors saláta. Az arányokra nem emlékszem pontosan, de nem is annyira lényeges, úgyis ízlés dolga ki mennyit tesz a hozzávalókból az ilyen salátákba. Van aki hosszú szósszal szereti, mások kevésbé folyósan, lehet sok tejföl és kevés majonéz kombóval is készíteni, de csak majonézzel is elmegy, vagy majonéz helyett akár mustáros tejföllel is remek. 
  
Nálam most gyümölcs is került bele, a nyers alma jól illett a csemege uborkához és a főtt répához. A szósz nagy része majonéz volt, pici mustárral és kevés tejföllel elkeverve.
  
Hozzávalók:
  
  • párolt kockákra vágott sárgarépa
  • nyers kockázott alma
  • karikára vágott csemege uborka
  • majonéz
  • tejföl
  • mustár
  • frissen őrölt tarka bors
   
Elkészítés:
  
  • A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és egy-két órára a hűtőbe tesszük tálalás előtt.

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése